HUGO KAAGMAN  STENCIL KING
4-9-2020 t/m 30-11-2020 Di t/m Zo 11:00-17:00 Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft
Machtige echo’s vanuit het Amazoneregenwoud DELFT - Het Prinsenkwartier in Delft is in de maanden september en oktober het decor van kunst in tropische sferen. Een tentoonstelling waarin kunst uit Suriname, Frans Guyana en Guyana samenkomt onderde titel: 'Benedictio IV: mighty echo of the Amazone rainforest - revelations of the Guianas'. De tentoonstelling heeft het Amazone regenwoud als centraal thema en is geconcipieerd en gecureerd door Natasha Knoppel Art Galleries. Bezoekers ontdekken hier de pracht en kracht van het gigantische regenwoud, middels werkstukken van gerenommeerde kunstenaars uit de drie Zuid-Amerikaanse landen. In schilderijen, houtsneden, installaties, conceptueel werk, textiel, bewegend beeld, nemen de kunstenaars de bezoeker mee, diep het Amazoneregenwoud in. Ze maken er kennis met de inheemse bevolking die er eeuwen woont en ontdekken de pijn van bewoners die het gebied moesten verlaten vanwege de bouw van een dam voor een elektriciteitscentrale. De kunstwerken tonen de immense uitgestrekte groene bossen, de kleinste bewoners, de insecten en vlinders. Maar weerspiegelen ook het gevecht tegen kwikvergiftiging en het gevaar dat dreigt voor de biodiversiteit. Kunst met een missie Met het Benedictio format, vraagt Natasha Knoppel Art Galleries jaarlijks aandacht voor spraakmakende thema’s. Zij doet dit middels kunst en in de vorm van multimediale exposities.“Het doel van het Benedictio format is bewustwording en educatie van de bezoekers met betrekking tot de gevoerde thema’s te vergroten en te versterken. Kunst met een missie versterkt met teksten,expertlezingen en projectdocumentatie. Tegelijk verbonden aan een goed doel richting het thema”, legt Knoppel uit. De tentoonstelling staat open voor bezoek voor jong en oud, vanaf 5 september tot en met 31 oktober. Sint Agathaplein 4
Amazone Blue – Hugo Kaagman Het Amazone regenwoud  vertaald naar Delfts Blauw. Tussen typische Delftse motieven kronkelt de Amazone rivier door een jungle met  bomen & bloemen, Indianen, cowboys en dieren als jaguars, apen, kikkers, vlinders. Tegeltableaus op verschillende maten met relevante symboliek. De eerste schildering lokt de bezoeker naar binnen, naar de expositie en de zaal met lezingen, de tweede luidt het uit. Ertussen krijgt de bezoeker een ervaring van een Tropische verrassing, met een bewustwording van het belang van de longen van de wereld.
Met meer dan 50 kunstwerken van 20 kunstenaars uit 5 landen en met name de drie Guyana’s Suriname , Frans Guyana en Guyana ,een audio podcast tour, een virtual reality Amazon rainforest experience, een slideshow met de mooiste foto’s van Moksi Magazine, spannende Jaguar footage uit het binnenland van Suriname, fotografische installatie van een half uur van de Zwitserse kunstenares Nora Papp, en de exclusieve Benedictio IV Amazone Blue Mural van stencil koning Hugo Kaagman, een symbiose van Delfts Cultureel Erfgoed ( Delfts Blauw) en de spirit van het Amazone regenwoud.
4 september 2020 tot 31 oktober 2020  Expositie door Natasha Knoppel Art Galleries Mighty echo of the Amazon rainforest – revelations of the Guyanas. “Benedictio IV: machtige echo van de Amazone-regenwouden van Guyana”, zoals de titel al aangeeft, richt zich op het Amazone- regenwoud van Guyana. Deze multimediale kunsttentoonstelling toont kenmerkende kunst  van top- en veelbelovende lokale en diasporakunstenaars afkomstig uit de Guyanese regio (Suriname, Frans Guyana en Guyana). Binnen de tentoonstellingscontext presenteren de deelnemende kunstenaars hun individuele artistieke perspectieven en visies op het thema van het Amazone-regenwoud. Tijdens de twee maanden durende tentoonstelling worden er verschillende lezingen over het thema gegeven door experts in het Prinsenkwartier. Via de kunstwerken, begeleidende teksten en deskundige lezingen  wordt de bezoeker geïnformeerd over het belang en de noodzaak van behoud en bescherming van het Amazone-regenwoud, zijn biodiversiteit en inheemse volkeren. Kunstenaars: Jose Legrand | Fabrice Loval | Roseman Robinot | Thierry Tian- Sio -Po | Stanley Greaves | Jules Chin A Foeng | Leo Wong Loi Sing | Isan Corinde | Armand Baag | Ray Daal |Kenneth Beeker | George Simon | Bernadette Persaud | Desmond Alli | Merlene Ellis | Nora Papp |Herman van Bergen | Ed Hart | Ron Flu 10% van de opbrengst van de Benedictio IV gaat naar de OIS ( Organisatie van Inheemsen in Suriname)
Catalogue Publisher:  Natasha Knoppel Art Galleries, the Netherlands 130 pages, full colour ISBN: 9789090335797 First edition, August 2020